Englisch

Die englische Sprache spielt als lingua franca und als internationale Sprache der
Naturwissenschaften eine große Rolle in unserer Welt. Unsere Schule und die Fachschaft
Englisch stellen sich dieser Herausforderung mit einem vielfältigen Angebot.

Im Schulalltag wird dies besonders durch den bilingualen Unterricht unterschiedlicher
naturwissenschaftlicher Fächer auf Englisch deutlich.

DSCN1255As one of many nice traditions at our school, our jumble sale took place on April 28th.
The 5th graders prepared the jumble (books, toys, DVDs and many more) and organised their stalls in their classrooms. They even had food and drinks ready for the customers.

image001On the 14th October the students of grades 7 and 8 watched the play „The Witches“ which was performed by the English Theatre Frankfurt and was sponsored by Fraport. The story was written by the famous author Roald Dahl. The actors were authentic and it was great fun to watch the play because it was funny and entertaining. We also liked the shadow acting and had the chance to ask them some questions. This way we got more information about their lives as actors.

Form 8d

DSCN0834The Big Challenge is an English contest for the class levels 5-9. This year, it took place on 12th May. In the test there were multiple-choice-questions about English grammar, spelling and applied geography. The Big Challenge is a good chance to test yourself, because you don't have mark stress. It's also great fun and not too difficult.

2014 HomeStayUnsere Schule begründet eine neue Tradition. Das jedenfalls wurde klar, als sich unsere amerikanischen Gastschüler von ihren Ersatzgeschwistern und deren Eltern verabschiedeten.

2014 JumbleSale 1On the 18th of March 2014 there was a jumble sale in the 5 th and 6th lesson. At this jumble sale the kids from year 5 could sell and buy things. The kids from year 6 also came to buy things. Our English teachers organised it.
The money goes to a help organisation.

2013 Parcel ExchangeIn der letzten Schulwoche vor den Weihnachtsferien empfing die Klasse 7f zwei Weihnachtspakete aus England. In Kooperation mit dem Malvern College hatten sich die Schülerinnen und Schüler gegenseitig Weihnachtskarten in der jeweils anderen Sprache geschrieben und diese mit landestypischen Süßigkeiten und anderen Kleinigkeiten verschickt.

Als die Pakete ankamen, war die Aufregung groß. Dieser interkulturelle Austausch brachte uns viel Freude und einige Überraschungen und bescherte uns viele lachende Kinder.

2013 ETW 1On 11th and 15th May 2013 the English Theatre Workshop 5/6 visited the English Theater Frankfurt. This was possible because of the TUSCH (Theater und Schule) cooperation with the English Theater Frankfurt. Lea Dunbar, who is an actor at the English Theater, played some games with us and also showed us the theatre, the backstage area and the changing rooms.

Jumble Sale 2 1sOn Friday, the 1st of March 2013, all the students of year five organized a Jumble Sale at the Gymnasium Riedberg. It took place in the fifth and sixth lesson. The money we made will go to an association that helps young cancer patients and their families (Hilfe für krebskranke Kinder Frankfurt e.V.).

2013 Geocaching 1In Kooperation mit „Umweltlernen in Frankfurt am Main e.V.“ führten die Teilnehmer der AG Explore Frankfurt am 28.02.2013 und 04.03.2013 ein Geocaching-Projekt durch.
Am Donnerstag konnten die Schülerinnen und Schüler auf ihrer digitalen Schnitzeljagd mit GPS-Geräten den GrünGürtel erkunden. Sie erfuhren viel über den GrünGürtel und den Alten Flugplatz in Bonames-Kalbach.

27 Sep 2017 08:00 - 17:00
Fachtagung Mathematik (HKM)
27 Sep 2017 14:00 - 17:00
Gesamtkonferenz+Wahl der Schulkonferenzmitglieder